FELIXDISTRIB_SITEWEB_BANNER-HOME

Wie zijn wij?

Fond_who_we_are_Felix
Logo FiberDeck Logo FelixClercx
>

Felix Clercx (BV & Gmbh) en Fiberdeck (SAS)  opgericht in Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan samen verder onder een nieuwe naam :

Felix

Felix biedt een unieke combinatie van hout en WPC voor smart outdoor solutions.

  • Felix Clercx brengt onder het merk FelixWood een uniek programma in veelal FSC® gecertificeerd tropisch hout voor terrassen, tuinschermen en gevelbekleding.
  • Fiberdeck, specialist in co-extrusie composiet terrassen, tuinschermen en Gardenwall wordt een merk gedistribueerd door Felix Distribution.
  • Cobra en Nivo merken worden samengevoegd onder de merknaam Cobrafastener.

Felix distribueert dus de eigen merken van de groep: Fiberdeck, Felixwood, Cobrafastener and Owlialights, maar ook exclusieve handelsmerken: Fiberon, NewTechWood, Moso, B-fix afhankelijk per land.

We stroomlijnen de productlijnen en investeren in onze logistieke locaties in Helmond (NL) en in Lille (FR) voor een groter en beter bereik.

Dit maakt Felix, tot uw beste partner voor Smart Outdoor Solutions

Een korte geschiedenis

story-1

19 Juni 1891

Meer dan een eeuw geleden, op 19 juni 1891, werd in Mierlo (N-br) een houtzagerij opgericht door Felix Clercx. In 1900 verhuisde het bedrijf vanwege de snelle groei naar Helmond aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart. Om het gebrek aan hout voor mijnen tijdens de oorlog te compenseren, ontwikkelde het bedrijf tussen 1914 en 1918 een houthandel naast de houtzagerij.

 

 

story-2

1930 – de tweede generatie

In 1930 nam Jean-Louis Clercx het stokje over van de oprichter Felix Clercx.

De verkoopactiviteit nam toe, vooral voor dennen en sparren en andere houtsoorten geïmporteerd uit Duitsland, Polen en Frankrijk.
story-3

1975 – de derde generatie

Jean-Marie Clercx trad toe in  het bedrijf. Felix Clercx begon tropisch hout en eiken te importeren, waardoor het bedrijf minder afhankelijk werd van een eigen zagerij. Het succes van deze invoer, vooral van de Afrikaanse houtsoort Azobé, leidde er uiteindelijk toe dat de zagerij in 1980 werd gesloten. In 1983 nam Jean-Marie Clercx het stokje over van Jean-Louis, die al meer dan 50 jaar aan het hoofd stond van Felix Clercx.

 

story-5

vanaf 1985

Vanaf 1985 begon Bangkirai, de houtsoort uit Zuidoost Azië, het Azobé te vervangen. Felix Clercx werd de belangrijkste importeur van deze mooie houtsoort. Het merk FelixWood werd bedacht en jaarlijks vonden innovaties plaats om vorm te geven aan het nieuwe assortiment tuinhout en tuinproducten. De export naar België en Duitsland werd uitgebreid naar onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

 

 

story-6

2001

Het FelixWood-concept zorgde voor een aanzienlijke groei van het bedrijf. In 2001 is het bedrijf verhuisd van het centrum van Helmond naar een nieuw ontwikkeld bedrijventerrein met verbeterde logistieke voorzieningen en veel meer ruimte. Het bedrijf wordt geleid door Peter Derckx sinds de pensionering van Jean-Marie Clercx.

Peter Derckx kwam in 1989 bij het bedrijf en groeide mee als verkoper, verkoopdirecteur, plaatsvervangend manager en nu algemeen directeur. Samen met zijn team is bewust een nieuwe richting gekozen om, naast het hout, het assortiment uit te breiden met thermisch behandelde houtproducten, WPC en aluminiumproducten met een constante hoge kwaliteit en duurzaamheid.

 

innovation

2019

De Forestia-groep, opgericht en geleid door Nicolas en Béatrice Tant, nam het bedrijf Felix Clercx B.V over, evenals haar agent Holzservice GmbH gevestigd in Dortmund (Duitsland) geleid door Ralf Zacharias. Forestia en Felix Clercx delen dezelfde waarden van respect, innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu. Het gezonde beheer van onze tropische bossen, de aankoop van hout dat voldoet aan de EUTR voorwaarden en de ontwikkeling van onze FSC®-gecertificeerde bossen zijn de speerpunten van ons beleid.

 

2021

Felix Clercx en Fiberdeck gaan verder onder de nieuwe handelsnaam Felix.  
Felix distribueert zowel binnen als buiten Europa de eigen merken (FelixWood, Fiberdeck, Cobrafastener) en haar exclusieve handelsmerken.

Onze Toekomst

Als importeur van exotisch hout gedurende 3 generaties, hebben we ons beroep zien veranderen met de introductie van nieuwe materialen: thermo-gemodificeerd hout en WPC, evenals accessoires voor terrassen.

Sinds 20 oktober 2010 (feitelijk in werking getreden op 3 maart 2013) is het importeren van hout in Europa onderworpen aan Verordening 995/2010 van het Europees Parlement en de Raad (EUTR), waarin de verplichtingen zijn vastgelegd van alle marktdeelnemers die hout en afgeleide producten verkopen op de markt.
We hebben hiervoor bijzondere aandacht en zijn streng in het toepassen van deze wet waardoor we duurzaam en legaal omgaan met de natuurlijke bronnen.

100% van ons tropisch hout is afkomstig van legale bronnen. Ze worden door de hele toeleveringsketen gevolgd, van de staande boom tot de zagerij, tot de laadhaven en helemaal tot aan onze magazijnen in Helmond. Onze leveranciers worden regelmatig gecontroleerd door onze eigen mensen of door derden in overeenstemming met onze specificaties om ervoor te zorgen dat ze hun verplichting aan traceerbaarheid en legale oorsprong nakomen.

Daarnaast is ons beleid er actief op gericht om de komende jaren het aandeel FSC® gecertificeerd tropisch hout stelselmatig te verhogen. Dat bedraagt nu al ruim 50% en moet de komende jaren groeien tot boven de 75%.

Ons belangrijkste merk: FelixWood® bestaat voornamelijk uit FSC®– of PEFC-gecertificeerde producten.

FSC® SGSCH-COC-001256, SGSCH-PEFC-COC-030067

Ons assortiment voldoet volledig aan de Europese Houtverordening, EUTR. Veel van onze producten zijn FSC® of PEFC gecertificeerd, U herkent deze aan de vermelding bij het artikel en het betreffende logo.

Deze website gebruikt cookies 🍪
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Om er meer over te weten